Yo-Go

KORT LITEN BESKRIVNING

 

MEDIYOGA

MediYoga (medicinsk yoga) är en terapeutisk yogaform, som knyter samman de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen.

Genom mjuka enkla rörelser, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden.  De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och på stol. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

www.mediyoga.se

MEDIYOGA RYGG

Många kirurger hävdar att du botar ditt ryggont bättre med Mediyoga än operation. Eftersom ryggont har en tendens att komma tillbaka även efter en operation. Med Mediyoga kommer du genom mjuka rörelser i kombination med djupa andetag att hitta vägen till en bättre kroppskännedom. Genom detta lär du dig att bryta mönster och hitta vägar till läkning. Vi som är utbildade inom Mediyoga är även utbildade inom medicin. Själv har jag med framgång haft många nöjda deltagare i Mediyoga rygg!

 

YINYOGA

I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Samtidigt praktiserar du medveten närvaro i stunden.

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne.

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats vi undviker ”perfektionen” i en slut-position.Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.

Yinyoga är väldigt tacksam, på så sätt att du ofta känner dig smidigare i kroppen, redan efter första lektionen!

 

RESTORATIV YOGA

Meditativt & återhämtande
Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Det engelska ordet restorative betyder återhämtande på svenska. Många delar av yoga ger kropp och sinne återhämtning och är därför per definition just restorative. Restorative Yoga däremot är en specifik form av yoga med avsikten att genom utvalda tekniker samt mjuka och avslappnande positioner ge kropp och sinne maximal avlastning.

Med hjälp av "props" kuddar och filtar hjälper vi kroppen att hitta riktigt sköna och avsappnande positioner, vi "bygger upp" känslan och därmed lurar hjärnan som känner sig helt bekväm med att gå in i en riktig djupavslappning.

Det kan vara den svåraste och mest avancerade yogastilen då den verkligen låter oss slappna av på djupet. Men även för att det kan vara extremt utmanande för en del av oss att slappna av och släppa kontrollen för att komma ner i varv.

 


  

 

 

    

 


Min lilla inbjudande ateljé/yogastudio